mandag 16. september 2019

Fakta om miljø

Jeg må drive litt reklame for Statistisk Sentralbyrås faktasider om miljø. Det vil si miljø i svært bred forstand, for her er det grafer og statistikk på områder som klimagassutslipp, luftforurensning, avfall, tungmetaller, energiproduksjon og -forbruk, bruk og vern av natur og transportsektorens utvikling

Dette er temaer som får ganske stor politisk oppmerksomhet, og hvor det også jevnlig er debatter om hvilke mål som er nødvendige og hvilke virkemidler som er mulige å gjennomføre. Noe av problemet jeg tror mange opplever er at det er så mye tall og prosenter som preger diskusjonene at man både kan bli forvirret og ramle litt av. For hvordan har nå egentlig utviklingen vært over tid. Er problemene blitt større eller mindre? Hvor mye fornybar energi produserer vi i Norge? Hvor stor andel elektriske biler har vi?

Dette og veldig mye annet har temasidene til Statistisk Sentralbyrå svar på. Så hvis man vil være litt bedre rustet til å mene noe om politiske innspill og utspill om hvordan vi skal gå løst på miljøutfordringene og hvilke partier som har den beste og mest effektive politikken, er dette et bra sted å finne faktakunnskap.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar