fredag 23. februar 2024

The Chameleons: Don't Fall

Er det åpningslåten på det beste albumet som noen gang er laget? Det er kanskje en overdrivelse, men på meg virket det i hvert fall sånn høsten 1983. The Chameleons album "Script of the Bridge" og åpningssangen "Don't Fall" var helt enorme.

Og det var slett ikke sånn at denne dystre post-punken var noe helt nytt. Joy Division hadde allerede gitt ut sine to album og blitt til New Order. The Cure og Siouxsie and the Banshees hadde allerede gitt ut flere album og var, skulle det vise seg, på vei videre til et litt lysere sted. Echo and The Bunnymen hadde gitt ut sitt beste album "Heaven Up Here", mens "Ocean Rain" kom våren etter. Og U2, The Chameleons inspiratorer, og Simple Minds, hadde også gitt ut flere indie-album og var på vei til  bli mer mainstream superstjerner.

Så hvis The Chameleons var enda bedre i en tid der denne type musikk til og med  var høyt på hitlistene, hvorfor er det ingen som har hør om dem? De kom fra Middleton rett nord for Manchester, ga ut tre album på noen få år på 80-tallet, på samme tid som New Order, The Smiths og Stone Roses skrev musikkhistorie, men er blitt glemt til tross for at de var minst like gode. Jeg har ikke noe bedre svar enn at verden noen ganger er ganske urettferdig. Her er "Don't Fall":

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar