onsdag 14. februar 2024

Cost-of-loving index

Det er Valentinsdag, en dag for kjæresteting, som kino, restaurantmåltider og cocktails på bar. Derfor har The Economist i anledning dagen laget en sak om hva det koster i ulike byer i verden. Hvor der det dyrest å gå på date? 

Og her er det viktig  å ile til og minne om at når dataene de henter fra The Economist Intelligence Unit ikke handler om folk som går på en kneipe i nabolaget sitt eller er turister på lavbudsjett, men forretningsreisende som tar en drink i hotellbaren og spiser på dyre restauranter. De skriver at:

" Using data from the latest cost-of-living index by eiu, our sister company, we created our own “cost-of-loving index”. It ranks the world’s most expensive cities in which to go on a romantic night out: we start with drinks at a swanky hotel, followed by a lavish two-course meal and a trip to the cinema, a taxi home and a nice bottle of wine to cap things off. (Before you swear off dating, remember that eiu gathers prices with expatriates and business travellers in mind, not local love birds grabbing a cheap bite.)"

Og i hvilke globale storbyer er "the cost of loving" høyest? I følge The Economist er Shanghai på topp foran New York, Bahrain, Los Angeles og Paris. En annen oversikt The Economist har leget om de billigste storbyene i verden viser at Damaskus, Tehran og Tripoli er aller billigst.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar