onsdag 31. januar 2024

Norske forskningsmiljøer gjør det godt i EU

Dagen gladnyhet fra Forskningsrådet er et Norge hevder seg svært godt i Horisont Europa, EUs forsknings- og innovasjonsprogram. I 2023 har norske forskningsaktører konkurrert til seg omkring 6 milliarder euro, godt over målsettingen regjeringen har satt. Det er også flere prosjekter med norske miljøer i lederrollen.

Det er de anvendte forskingsinstituttene med Sintef i spissen som gjør det best i konkurransen om EUs forskingsmidler, men også universitetene gjør det bedre enn før. Khrone skriver dette om hvilke organisasjoner som gjør det best:

"Mest midlar har forskingsinstitutta fått, med Sintef på ein klar førsteplass. Forskingsinstituttet har åleine konkurrert seg til nær 1,5 milliardar kroner mellom 2021 og 2023. På plassane etter kjem Cepi (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations), NTNU, Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.  Regjeringa peikar på at institutta er flinke til å ta med seg andre aktørar i søknadane, spesielt næringslivet, og at dette har mykje å seie for suksessen."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar