fredag 1. oktober 2021

Stor nedgang i arbeidsledigheten

NAVs arbeidsledighetstall som nå er oppdatert frem til utgangen av september viser hvordan arbeidsledigheten er på full fart nedover etter gjenåpningen. NAV skriver:

"67 600 personar var registrert som heilt arbeidslause ved utgangen av september, noko som utgjer 2,4 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoarbeidsløyse, som er summen av heilt arbeidslause og arbeidssøkjarar på tiltak, var på 83 400 personar, eller 2,9 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 46 200 personar registrert som delvis arbeidslause."

Nedgangen er ikke overraskende størst i reiseliv og transport, men det er fortsatt her ledigheten er høyest, med 4,6 prosent. Det er imidlertid grunn til å tro at nedgangen her vil fortsatte, og mange steder er det allerede mangel på arbeidskraft. Når det gjelder geografi er det samme situasjon. Nedgangen i ledighet er størst i Oslo, men det er fortsatt der ledigheten er høyest. Mens i Nord-Norge er det nå ekstremt lav arbeidsledighet. SSB skriver:

"Talet på arbeidssøkjarar har gått ned i alle fylker den siste månaden, justert for normale sesongvariasjonar. Nedgangen var størst i Oslo (-8 %) og Vestland (-7 %). Både talet på heilt arbeidslause og delvis arbeidslause gjekk ned i alle fylker. Delen heilt arbeidslause i prosent av arbeidsstyrken er høgast i Oslo, med 3,1 prosent, og lågast i Nordland og Troms og Finnmark, begge med 1,7 prosent."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar