mandag 21. juni 2021

Signere dokumenter med mobilen

Det kommer stadig nye, praktiske og brukervennlige digitale løsninger som bidrar til å forenkle hverdagen vår, både på jobb og som innbyggere. Forenklingsbloggen til Brønnøysundregistrene skriver jevnlig om ulike nye tjenester de kommer med derfra og denne uken har de skrevet på bloggen om hvordan Bank ID på mobil nå kan brukes til å signere dokumenter.

Dette handler om å kunne skrive under på et offisielt dokument uten å måtte bruke papirsignatur, men i dette tilfellet (vi har jo tross alt hatt digitale signaturer en tid), handler det om å ikke være avhengig av tilgang til kodebrikker og passord, men å bruke mobiltelefonen til å signere. Forenklingsbloggen skriver at:

"Den digitaliserte tinglysingsprosessen gir store samfunnsgevinster, både for privatpersoner, virksomheter og offentlig sektor. Brukerne våre, bank- og finansnæringen, sparer både tid og ressurser på å tinglyse digitalt. Lånekundene opplever raskere saksbehandling og utbetaling av lån. Brønnøysundregistrene jobber kontinuerlig med å legge til rette for økt digital samhandling mellom brukerne og det offentlige. Det er viktig for oss at løsningen for digital innsending er mest mulig tilpasset brukernes behov. Vi er derfor glade for at vi nå kan tilby en løsning der salgspant i motorvogn og leasingavtaler kan signeres ved bruk BankID på mobil. Andre dokumenttyper vil være mulig å signere med mobil etter hvert."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar