torsdag 16. desember 2010

Et barn er født i....Jerusalem?

VG Nett 20.12.2006
Jens Stoltenberg har fått mye pepper fordi han tydeligvis har gått glipp av sangen "Et barn er født i Betlehem" og lever i den tro at Jesus ble født i Jerusalem for litt over to tusen år siden. Og man kan jo levende forestille seg hvor hoppende glad Dagfinn Høybråten må ha blitt da han kunne drive opplæring av selveste statsministeren i bibelhistorie fra Stortingets talerstol, midt i en sykehusdebatt.

Også VG koser seg og har trykket hele teksten til "Et barn er født i Betlehem", slik at både statsministeren og vi andre skal huske. Denne bloggen kan imidlertid, etter godt tips fra bloggen History Matters, avsløre årsaken til at Jens ble såpass geografiisk forvirret. Det er nemlig ikke lenge siden han besøkte fødselskirken i Betlehem. Det gjorde han i desember 2006. Og som man vil se av bildeteksten over fra VG Netts dekning av besøket, så skrev VG at Jens var i fødselskirken i Jerusalem. Bideteksten lyder: "Jens Stoltenberg ble rørt til tårer da han besøkte fødselskirken i Jerusalem". Moralen er at man ikke må stole på alt man leser i avisene.

4 kommentarer :

 1. Dette gjør at man stiller spørsmålstegn ved Jens Stoltenberg sin hukommelse. Han har vært i fødselskirken i Betlehem - allikavel tar han feil å plasserer fødselen til Jesus til Jerusalem.

  Amerikanerne rapporterte at i møte med utenlandske politiske ledere så var Jens Stoltenberg veldig opptatt av å skryte av norske medaljer i vinter-OL og at han gjør dette for å dekke over lav utenpolitiskkompetanse. I tillegg vet vi at han har en ekstrem flau engelsk.. Det er jo nesten som å ha Frank Drebin til statsminister.

  Det er bra det ikke er så lenge til 2013...

  SvarSlett
 2. Kanskje Lukas eller personene Lukas fikk sine opplysninger fra(såvidt jeg husker den eneste av evangelie-forfatterne som forteller at Jesus ble født i Jerusalem) fant på historien om at Jesus ble født i en stall i Jerusalem (med det sier jeg ikke noe om hvorvidt mantallet fant sted eller ikke) for at spådommen fra det gamle testamentet (Jesaia om jeg husker riktig) om at Jesus skulle bli født i Jerusalem skulle stemme selv om foreldrene kom fra Nasaret og Jesus vokste opp der. Det er vel en slags konspirasjonsteori, men Bibelen er vel heller ikke noen trygg kilde akuratt, og motsier seg selv i det nye testamentet i forhold til flere faktiske opplysninger om Jesus (for eksempel Jesus sin stamtavle).

  Nåja...

  SvarSlett
 3. Det er nå uansett mest sannsynlig at Jesus ble født i Nasareth. Og «Et barn er født i Betlehem» er vel en av de aller mest gyselig julesangene, full av nødrim og oppstyltet språk som den er.

  SvarSlett
 4. Det er selvsagt VGs feil at Jens husker feil..!

  SvarSlett