lørdag 6. oktober 2012

Terje Wold på scenen i Silicon Valley

Abelias styreleder Terje Wold er, i tillegg til å lede styret i Abelia, gründer og daglig leder i den Tromsø-baserte it-bedriften Invenia. De har lanseret krypteringstjenesten Ensafer, en brukervennlig teknologi som lar deg kryptere filene du lagrer i nettskyen, på tjenester som Dropbox, Google Drive og Microsoft SkyDrive.

En slik sikkerhetsløsning er ikke bygget inn i disse tjenestene fra før og teknologien er såpass oppsiktsvekkende at Ensafer lyktes med å nå opp i konkurransen om å være en av 75 lovende teknologibedrifter som fikk presentere seg på Demo Fall 2012 i Santa Clara i Silicon Valley i forrige uke. Slik så det ut da Terje hadde seks minutter til å presentere Ensafer:



Demo Fall er et virkelig stort event i teknologikretser, der man inviterer bransjen, investorer og media, og prøver å finne nye bedrifter med stort suksesspotensial. Her har flere av dagens store navn i sin tid blitt presentert, da de var små og ukjente. Så det er et virkelig trangt nåløye å komme igjennom å i det hele tatt få presentere der, og derfor følger både businesspresse og it-presse nøye med på det som skjer. Ensafer har de siste dagene blitt omtalt i både Financial Times, i VentureBeat og i PC Magazine, som en av en håndfull bedrifter. Det blir veldig spennende å følge med på fortsettelsen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar