fredag 4. november 2022

Utvikling i støtten til forskning og innovasjon siste 5 år

Her er det en nyttig tabell fra Statistisk Sentralbyrå som viser utviklingen i støtten til næringsrettet forskning og innovasjon i Norge de siste fem årene, fra 2016 til 2021. Tabellen forteller også hvordan utviklingen har vært innenfor de ulike virkemiddelordningene.

En litt mer utdypende tekstlig beskrivelse av utviklingen finner man hos SSB her i artikkelen "Utviklingen av næringspolitiske virkemidler under koronakrisen"

Nå var 2021 et år som var preget av fortsatte koronatiltak til nærlingslivet, litt mindre enn i 2020 riktignok, men fortsatt et langt høyere nivå enn normalsituasjonen. Tallene er likevel interessante fordi de viser hvordan det til å begynne med under pandemien særlig var Innovasjon Norge som hadde de viktigste ekstraordinære støtteordningene, og at dette fortsatte i 2021, men i litt mindre grad fordi også Forskningsrådet og Enova var blant de som fikk mer sentrale roller. 

Samtidig var det kraftig vekst i Norges bidrag til EUs programmer fra 2016 til 2022, noe som ikke skyldes pandemien, men er en mer langsiktig utvikling. Men størst av alle de næringsrettede virkemidlene var Skattefunn, til tross for en nedgang på 5,8 prosent siden 2016.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar