søndag 20. november 2022

Three Lions (It's Coming Home for Christmas)

Fotball-VM 2022 er i gang, i år for første gang som en førjulsturnering i en ørkenstat i stedet for en sommerbegivenhet. Og mens diskusjonen om fotball-VM og om det burde være Qatar som er vertsland (nei, det burde det selvfølgelig ikke) har pågått lenge, så har de endelig begynt å spille kamper i dag.

Den kanskje største nyheten denne uken er at legendariske Three Lions, spilt inn av Baddiel, Skinner and the Lightning Seeds til europamesterskapet i England i 1996 ("30 years of pain"), og laget i en revidert versjon til VM i 1998, nå er kommet i en helt ny utgave. 30 år med kronisk fotballsmerte er nå blitt til 56 år med smerte for det engelske fotballandslaget. 

Men det gjeder herrene. Det har skjedd positive ting siden sist. Det engelske kvinnelandslaget, "The Lionesses" vant fotball-EM på hjemmebane i sommer, og det kan man jo ikke bare overse. De innleder denne nye musikkvideoen, Og herrelandslanslaget overrasket oss alle og kom til finalen i det covid-utsatte Euro 2020. Videoen er kult klippet ellers også, med noe gammelt og noe nytt, og bandet i dagens utgave bærer preg av å være blitt en del år eldre siden sist.  Når noen foreslår en skål med øl så sier Frank Skinner at, nei, han er alkoholiker og har sluttet helt å drikke. 

Så dette er rett og slett en veldig sjarmerende musikkvideo. Budskapet er som alltid at nå er snart trofétørken over, nå er det herrelandslagets tur og at den lange forbannelsen kanskje bare gjelder når VM og EM spilles i juni og juli. ikke når det snart er jul. Men jul kommer det muligheter. Football's coming home for Christmas!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar