mandag 14. november 2022

Murdoch har slått opp med Trump

Nå var aldri forholdet mellom den australske mediemogulen Rupert Murdoch og Donald Trump uproblematisk. Murdoch syntes i følge ulike biografier at Trump var både håpløst selvopptatt og politisk kunnskapsløs, men frem mot presidentvalget i 2016 ble det inngått et slags fornuftsekteskap. Trump ble en del av Murdochs politiske prosjekt. 

Og dessuten var Trump bra for TV-seertall på Murdoch-eide Fox News og lesertallene i Murdochs ulike aviser, kanskje særlig den mest tabloide av tabloide aviser, New York Post. Nå er åpenbart dette forholdet over. Murdoch er lei av Trump og mener han skader det republikanske partiet. Og New York Post, som er like sterk og tabloid i sin støtte til republikanske guvernør-. senats- og kongresskandidater som før, har begynt å angripe og latterliggjøre Trump. 

Et eksempel på det er forsiden for noen dager siden da de antydet at Donald Trump minner om Humpty Dumpty (Lille Trille) fra barnesangen, som satt på en mur, men falt ned og fikk i stykker. Og ikke var mulig å sette sammen igjen. Slik er det også med Trumpty Dumpty, mener de:

"Don (who couldn't build a wall) had a great fall - can all the GOP's man put the party back together again."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar