lørdag 12. november 2022

Bruce Springsteen: Do I Love You (Indeed I Do)

Bruce Springsteens coveralbum med Motown soul-låter, "Only the Strong Survive" har fått mye dårlige anmeldelser. Men det er noen unntak blant sangene. Coverversjonen av "Nightshift" har fått skryt. Og skryt har han også fått for å hente frem Frank Wilsons "Do I Love You (Indeed I Do)" fra den totale glemselen. Den kom ut i 1965 i noen hundre eksemplarer, men plateselskapet ombestemte seg og de ble destruert igjen. 

Men fem eksemplarer skal visstnok ha overlevd, og er noen av verdenshistoriens mest sjeldne og dyre singler. En av disse fant veien til England der man på slutten av 60-tallet og 70-tallet hadde noen klubber, eller dansesteder, som spesialiserte seg på spille obskure Motown-utgivelser. den såkalte "Northern Soul"-bevegelsen, som også første til at noe av denne musikken ble utgitt på nytt på samlealbum. 

Og "Do I Love You (Indeed I Do)" var blant de viktigste. Et kultfenomen i England, men ukjent i USA. Og denne sangen har Bruce Springsteen hentet frem fra glemselen og spilt inn i en fin ny versjon:

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar