torsdag 28. januar 2021

Verdens 50 største nettsteder

Hvilke nettsteder er de største i verden? Grafikken til venstre fra Visual Capitalist gjør en god  jobb når det gjelder å både svare på det spørsmålet,men også belyser noen andre forhold rundt dette med populære destinasjoner på nettet.

For å ta spørsmålet om hvem som er størst først. grafikken illustrerer dette ved at jo større sirkel jo høyere trafikk. Google med 92,6 milliarder besøk i måneden er størst, foran YouTube med 34.6 milliarder og Facebook med 25,5 milliarder. Disse tre er veldig mye større enn de neste på listen. De er Twitter med 6,6 milliarder, Wikipedia med 6,1 milliarder og Instagram med 6,1 milliarder. Google er med andre ord mer enn 10 ganger større enn nummer 4 på listen.

Fargen på sirklene forteller om hvilke av de 50 største nettstedene som er en del av skamme selskaper slik at de er i "familie" med hverandre og kan hjempe hverandre drive trafikk. Som vi ser er de to største, Google og YouTube, samt noen nasjonale googlesider del av den kjempestore Google-familien. Facebook er i familie med Instagram og Whatsapp. Microsoft har hele 7 av sine nettsteder med, blant annet Bing, Live, MSN, LinkedIn og Office. Amazon har nettbutikker i mange land og de i Japan, UK og Tyskland er i tillegg til Amazon.com som på topp 50-listen. Amazon eier også spillnettstedet Twitch som har 1 milliard besøkende i måneden.

Det kan se ut som omtrent halvparten av nettstedene på denne topp-50 listen er mer uavhengige og ikke er i nær familie med noen andre på listen. Det gjelder nettsteder som Twitter, Wikipedia, Baidu, Yandex, Ebay og Netflix. Selv om de også naturligvis kan ha noen mindre småsøsken som ikke er på listen over de aller største, men 


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar