onsdag 13. januar 2021

Vår nye digitale hverdag

Norge var blant de mest digitale landene i verden fra før, men koronatiden har ført til digitalisering i et tempo vi aldri tidligere har sett. Det har skjedd fordi det har vært nødvendig når andre alternativer ikke har vært mulig å bruke. Og der har vært særlig merkbart der det har vært en del skepsis til utstrakt bruk av digitale arbeidsformer, som i skolen og i helsesektoren.

Fordi koronasituasjonen har vært så spesiell har det vært stor enighet om at det både har vært nødvendig, og ganske vellykket. Men hvordan var det mulig å få det til? Hvor mye mer digitale har vi blitt? Hvordan fikk offentlige virksomheter på plass de nye digitale tjenestene så raskt? Og når koronaen etter hvert slipper taket, og vi skal tilbake til et mer normalt liv: Hva skal vi ta vare på at den nye digitale hverdagen?

Dette er temaene i et nytt hefte om "Vår nye digitale kvardag" fra KMD som både dokumenterer hva som har skjedd og trekker fram noen ulike eksempler på digitale suksesser som har kommet under koronapandemien. 

Men for at dette ikke bare skal være vår versjon av det vi mener har skjedd, men også deler erfaringene fra en del av de som har vært midt oppe i brådigitaliseringen, har vi også gjennomført et nettmøte der Erna og Linda møtte noen som var med å dele og diskutere erfaringer, slik at vi kan lære av og bruke erfaringene når vi skal skape enklere og bedre tjenester fremover. Her er KMDs nyhetssak om dagens nettmøte, med lenke både til opptak av møtet og til heftet om vår nye digitale hverdag.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar