tirsdag 26. januar 2021

100 000 koronadødsfall i UK

Det har vært en tøff tid for Storbritannia i det siste. De har fått en virusmutasjon oppkalt etter seg. De er i strid med EU om fordelingen av vaksiner. De har stadig vært på etterskudd med smitteverntiltakene. Og, verst av alt, de har kommet opp i mer enn 100 000 dødsfall i løpet av pandemien.

Og ikke ser det ut til å ta slutt enda heller, selv om UK har kuttet noen svinger ved å godkjenne vaksiner gjennom en nødprosedyre. satte de likevel nye rekorder i antall smittede og antall døde gjennom hele første delen av januar. 

UK er blant landene som har hatt langt høyere tall nå i vinter enn de hadde mars i fjor, særlig for antall nye smittede. Fra nyttår og frem til midten av januar lå det på 50-60 000 smittetilfeller pr dag. Det er  like mange hver dag som antallet som er smittet i Norge gjennom alle de ti månedene siden mars. 

Hvorfor så høyt nå? Det er vel en kombinasjon av det muterte viruset og for sent iverksatte tiltak. Og at effekten av vaksineringen på smittespredningen ikke kommer før mange nok er vaksinert. Men den kommer. Det blir bedre om ikke så veldig lenge. Det virker bare ikke sånn akkurat nå.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar