tirsdag 15. januar 2019

Stor støtte til flere kommunesammenslåinger

Ved inngangen av forrige stortingsperiode var det 428 kommuner i Norge. Etter at 119 kommuner gjennomfører krevende sammenslåingsprosesser vil det fra 1. januar 2020 være 356 norske kommuner.

Men hva skjer nå med de kommunene som ikke slo seg sammen, men der det åpenbart ikke er fornuftig på lang sikt å fortsette som egen kommune? Man kan jo være fristet til å tro at motstanden mot flere endringer er helt kompakt, men slik er det heldigivs ikke.

Jeg har tidligere blogget om flere målinger som viser relativt stor støtte til flere kommunesammenslåinger. Og nå har Kommunal Rapport fått laget en ny måling, denne gangen blant lokalpolitikere i kommunene som ikke slår seg sammen, som viser at halvparten av lokalpolitikerne der ønsker en kommunesammenslåing i overskuelig framtid. De skriver:

"Fra 2020 vil det være 356 kommuner. Regjeringen og stortingsflertallet ønsker at kommunereformen skal fortsette, men sammenslåinger skal være frivillige. Dette får støtte blant lokalpolitikerne i de kommunene som ikke slår seg sammen fra 2020. Nesten halvparten av dem mener deres kommune bør slå seg sammen med en eller flere naboer i overskuelig framtid, viser Kommunal Rapports lokalpolitikerundersøkelse."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar