onsdag 22. august 2018

Samarbeid mot arbedislivskriminalitet

Arendalsuka er mest kjent for sine politiske debatter, men en annen viktig del av det som foregår der er at ulike virksomheter forteller om hva de gjør konkret for å løse ulike store og små samfunnsutfordringer.

Også offentlige virksomheter blir utfordret og får en fin anledning til å fortelle om hva de gjør på ulike områder. Et godt eksempel på det er Statsbygg som ble invitert med av NHO på et møte om hvordan de arbeider med å luke vekk skatteunndragelser og arbeidslivskriminalitet i offentlige anskaffelser.

Dette er naturligvis viktig får å sikre velferden ved at stat og kommune får skatteinntekter, men det er minst like viktig for at det seriøse og lovlydige næringslivet ikke skal tape i kampen mot useriøse og kriminelle virksomheter. Her der det viktig at offentlige virksomheter bidrar, blant annet i sin innkjøpspolitikk, og det er viktig at det samarbeides godt på tvers om bekjempelse av kriminalitet på tvers i offentlig sektor.

Statsbygg har mye interessant å fortelle om når det gjelder hvordan samarbeid for å bekjempe arbeidslivskriminalitet har gitt helt konkrete resultater. På nettsiden sin i forbindelse med arrangementene på Arendalsuka skrev de dette:

"Statsbyggs samarbeid med skattemyndighetene stenger useriøse firmaer ute fra byggeplassen og gir millioner i statskassen. Med en rekke tydelige krav og tiltak har Statsbygg i flere år gått foran for å bekjempe arbeidslivskriminalitet i byggebransjen. Blant tiltakene som gir svært gode resultater er Statsbyggs samarbeidsavtale med Skatteetaten. Her blir firmaer med utestående skatter og avgifter utestengt fra byggeplassen til de gjør opp for seg. Siden samarbeidet startet i 2017 er 26 firmaer blitt utestengt og mer enn 12 millioner kroner betalt inn til skattemyndighetene. - Dette virker. Vi ser at utestengelsene har en klar avskrekkende effekt. Og de aller fleste som stenges ute, gjør opp for seg, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar