onsdag 31. mai 2023

Folk brukte mindre strøm i 2022

Folk brukte mindre strøm i 2022. Til tross for at Stortinget vedtok en kraftig strømstøtte til husholdningene, fikke de høye prisene likevel effekt på forbruket. Statistisk sentralbyrå (SSB) skriver: 

"Strømforbruket til husholdninger i Norge var 35,4 TWh i 2022. Dette er en nedgang på hele 11 prosent sammenlignet med året før, og det laveste nivået siden 2014. Reduksjonen i strømforbruket i husholdninger må ses i lys av at 2022 var et relativt varmt år.I første kvartal var temperaturen 1-2 grader høyere enn det som er normalt for årstiden (met.no). En betydelig andel av elektrisitetsforbruket til norske husholdninger går med til oppvarming. I tillegg var 2022 preget av unormalt høye strømpriser, som vedvarte gjennom hele året."

For hytter og fritidsboliger var reduksjonen i strømforbruk på hele 18 prosent i 2022 sammenlignet med året før. Hytter og fritidshus mottok ikke strømstøtte på samme måte som forbruket i helårsboliger, så det var ikke spesielt overraskende at fok prøver å spare mye på strømforbruket i hyttene sine.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar