lørdag 5. mars 2022

Chvrches og Robert Smith live

 Jeg hadde en post om dette herlige samarbeidet mellom Chvrches og Robert Smith en gang tidligere da singelen "How not to drown", med tilhørende musikkvideo ble utgitt. Det var i en tid med strenge pandemitiltak og de møttes aldri fysisk i forbindelse med innspillingen. 

Men nå er det andre tider og de kunne endelig stå på scenen sammen under NME Awards og fremfør en live-versjon. Jeg synes den er enda bedre enn studio-utgaven. Vokalen er ganske lik, men det er mer Cure-sound i denne versjonen, kanskje fordi Robert Smiths gitar har fått en mer sentral plass, spesielt siste del av sangen.

Dette er jo også en god anledning til å minne om at Robert Smith også tidligere har hatt flere gjesteopptredener og sideprosjekter. Ja, de som har levd en stund vil også huske at han i årene 1982-84, i en tid som var både travel og svært turbulent for The Cure, i tillegg var medlem av Siouxsie and The Banshees som vikarierende gitarist og frontet bandet foran på scenen sammen med Siouxsie. Kanskje det var der han lærte om frisyrer og om å være en mer tydelig frontfigur for sitt eget band. Det var i Smith-perioden Banshees ga ut sin høyest plasserte singel på hitlistene i UK noen gang. Coverversjonen av Beatles "Dear Prudence" gikk til nummer tre på listene i september 1983.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar