tirsdag 23. april 2019

Gratis nedlasting av PC-spill med Notre Dame

Det har kommet en rekke ulike initiativer for å støtte opp om gjenoppbyggingen av Notre Dame-katedralen i Paris etter den forferdelige brannen. Et av de mer originale kan kulturnettstedet Open Culture fortelle om:

"FYI: In the wake of the great Notre Dame fire, the French video game company Ubisoft has decided to make its popular video game Assassin's Creed Unity free through April 25th, allowing gamers to "experience the majesty and beauty of the cathedral." The gothic cathedral figures centrally in the game. Start your download (available only for PC users) here. Once you download the game, you’ll own it forever in your Uplay games library."

Det er den franske spillutvikleren Ubisoft som står bak den ekstremt populære spillserien Assassins Creed som har gjort spillet Assassins Creed Unity tilgjengelig for gratis nedlasting. Det har etter hvert kommet 11 hovedspill i denne spillserien som har kommet ut fra 2007 og frem til i dag, som til sammen er solgt i mer enn 100 millioner eksemplarer. De har valgt dette spillet fra 2014 fordi handlingen der foregår i Paris under den franske revolusjonen, og Notre Dame har en sentral rolle. Dette tilbudet avsluttes allerede torsdag morgen, så det gjelder å være rask.

Hvordan skal et tilbud om å laste ned et PC-spill gratis bidra til å bygge opp igjen Notre Dame-katedralen? De direkte effekten er at de om frivillige pengegaver til gjenoppbyggingen, slik at pengene man ikke brukte på å kjøpe spillet i stedet kan gå til dette viktige formålet. Men, minst like viktig er det sannsynligvis at det for nye eiere av spillet vil være en god påminnelse om Notre Dame, og kunne bidra til både mer oppmerksomhet og økonomisk støtte.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar