lørdag 22. desember 2018

Solskjær er tilbake

Manchester Uniteds nettbutikk får man nå kjøpt årets sesongs hjemmedrakt med "SOLSKJAER 20" trykket på ryggen. Han skal  ikke på banen, og drakt nummer 20 er allerede opptatt av den 19 år gamle høyrebacken Diogo Dalot, men det spiller ingen rolle. Den gamle helten med nummer 20 på ryggen er tilbake og det fortjener at den legendariske drakten tas frem fra glemselen.

Nå er det alt for tidlig å slå fast at dette blir er en varlig suksess, men 5-1 borte mot Cardiff er uansett en bedre start enn noen kunne drømme om. DE neste dagene kommer det to hjemmekamper, mot Huddersfield på onsdag og mot Bournemouth på neste søndag. Og så en bortekamp mot Newcastle onsdag 2. januar.

Det skal godt gjøres å påstå at det kampprogrammet blir lett, men starten kunne helt klart vært verre, og uansett resultat vil gå inn i fotballhistorien. Vi kommer til å snakke i mange år fremover om hva som egentlig skjedde da Solskjær kom hjem til Manchester United. Han blir dessuten verdens mest kjente nordmann, mer kjent enn både Magnus Carlsen, Erna Solberg og Jens Stoltenberg.

Mye er sagt og skrevet allerede om hvorfor Ole Gunnar Solskjær er et så populært valg av manager selv om han strengt tatt ikke har levert noe som helst som manager på dette nivået - foreløpig. Det hjelper naturligvis å ha scoret 2-1 målet på overtid i Champions League-finalen i 1999. Men jeg tror det aller viktigste er at han satt på benken i kamp etter kamp, uten å klage eller kreve å flytte til en annen klubb der han garantert ville fått mer spilletid.

Han ventet alltid tålmodig på tur, kom inn og arbeidet knallhardt, og tok de mulighetene han fikk, Ofte lenge etter at kampen var avgjort. Noen ganger ble Solskjær selve superinnbytteren som laget det avgjørende målet.  Det er slike spillere fansen elsker. Og det er slike positive managere og ledere vi håper kan lykkes også på dette nivået. Vi får en usedvanlig spennende fotballvinter. Jeg har allerede bestilt en drakt med "SOLSKJAER 20" på ryggen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar