Hva er de 25 helt essensielle pastarettene i Italia, de man må få med seg når man besøker landet? Det er New York Times som står for denne, i artikkelen "The 25 Essential Pasta Dishes to Eat in Italy", og med undertittelen "Two chefs, one cookbook author, a culinary historian and a food writer made a list of the country’s most delicious meals, from carbonara in Rome to ravioli in Campania"
Her er det med andre ord ikke bare anbefalte matretter, men også forslag om hvor i Italia det kan passe å spise dem, og også tips om hvilke restauranter som lager gode varianter av retten.
Her finner man alt fra tradisjonell Lasagne, en rett jeg selv er glad i, der det anbefales et spisested i Bologna, og en Carbonara på en restaurant i Roma, til betydelig mer uvanlige varianter som Spaghetti all’Assassina fra Bari i Puglia eller en Tagliolini med hummer på en restaurant i Corniglia i Liguria. Man bli ikke bare sulten av å lese artikler som dette, man får veldig lyst til å reise til Italia også.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar