fredag 19. august 2022

Arendalsuka 2022

Arendalsuka 2022 er over og denne gangen var jeg, etter et par års pandemipause, der fysisk igjen. Det ble fire paneldebatter på scenen, med Knowit/Kartverket om geodata og klimaendringer, med Arkivverket/Riksrevisor om arkivering som forutsetning for rettssikkerhet og demokrati, med Juristforbundet om kunstig intelligens og med Meta/Facebook om hva "metaverset" gir av nye muligheter for innovasjon og verdiskaping. 

I motsetning til å være i Arendal i politikerrollen, der spørsmålene ofte handler om når pengene kommer til akkurat det arrangøren er veldig opptatt av (på 10-15 møter kan det bli mye penger) eller hvorfor noe ikke har skjedd, er jeg nå mer i en rolle der jeg kan dele erfaringer fra både offentlig og privat sektor til å bidra med litt forklaringer om hvordan ting henger sammen og hvorfor ting er som de er, men først og fremst se fremover og bidra i en diskusjon om hvordan vi kan gå løs på noen av de mer krevende og komplekse utfordringene, de som går på tvers av sektorer og nivåer og offentlige og privat, og som krever mer enn at noen utreder seg frem til svaret. Det må gjøres også.

Halogen, design- og innovasjonsselskapet jeg jobber i, var godt representert ellers også, blant annet var Adrian Michalak-Paulsen, som leder Halogens studio for forvaltningsdesign, møteleder i en paneldebatt om innovasjon i kommunene (Sogndal, Åseral og Sortland), vi arrangerte en debatt sammen med Abelia om frivillighetens rolle i arbeidet for å løse noen av de største samfunnsutfordringene og hva som kan gjøres for å forenkle det å drive friville organisasjoner. Og under en debatt om Tyskland og Europa, om sikkerhetspolitikk, energi  og grønt skrifte, fortalte Lillian Olsen om Berlinseminaret som Halogen skal arrangere sammen med noen gode partnere for å få Europakunnskap høyere opp i bevisstheten til norske ledere og politikere. Den europeiske utgaven av Washingtonseminaret. Alt dette blir viktige ting å følge opp i tiden som kommer.

Og så handler Arendal veldig mye om  å snakke med massevis av folk. På lunsjer, middager og utesteder der man treffer hundrevis av folk i løpet av uken, men også ved å gå rundt i byen. Knowit, et it-selskap med 4000 ansatte som har lokalkontor i Arendal og hovedkontor  i Sverige hadde sin konsernsjef Per Walentin på besøk. Han er både konsernsjef i Knowit og styreleder i TechSverige, en næringslivstalerør- og arbeidsgiverorganisasjon for teknologibedrifter som tilsvarer en slags kombinasjon av Abelia og IKT-Norge. Jeg ble utfordret av Knowit til å ta en drøy times vandring rundt Pollen for å se om vi traff noen vi kunne slå av en interessant prat med, uten å ha planlagt noen ting på forhånd. 

Det gikk selvfølgelig veldig bra. Han er en veldig hyggelig og nysgjerrig person og jeg kjenner en del folk, så vi fikk oss en prat med både tidligere og nåværende statsråder, tidligere og nåværende stortingsrepresentanter, en Norad-sjef, en tilsynsdirektør, en universitetsrektor, en Abelia-sjef og mange andre folk som ville slå av en prat, slik man gjør på Arendalsuka. Per Walentin har fortalt litt om vår lille spasertur på Knowits nettsider.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar