mandag 9. desember 2019

Åpning av Manulab på Gjøvik

I dag var jeg på NTNU Gjøvik og deltok på åpningen av Manulab, en sentral bit av av forskningsinfrastrukturen som skal bidra til at Norge er med på å utvikle og ta i bruk fremtidens teknologier innenfor vareproduserende industri. På NTNUs nettsider skriver de dette om Manulab:

"Manulab er en nasjonal infrastruktur for grunnforskning på vareproduksjon, med laboratorier på Gjøvik/Raufoss, Trondheim og Ålesund. Den er finansiert gjennom forskningsrådet og egeninnsats fra partnerne NTNU, SINTEF Manufacturing og SINTEF Industri, og ledes av Institutt for vareproduksjon og byggteknikk ved NTNU Gjøvik. Utstyret i laboratoriene brukes til forskning på metallforming, høyt energisk lasersveising, tilsetningsindustri og industri 4.0 med trådløs kommunikasjon, sensornettverk, læringsfabrikker, digitale tvillinger, AR / VR, maskinlæring og avansert kognitiv automatisering."

Det er jo veldig spennende når det satses på ny infrastruktur for forskning på denne måten, ikke minst når denne infrastrukturen skal bidra til at industrien skal kunne ta ibruk ulike nye teknologier i produksjonen. Med på åpningen var blant annet NTNUs rektor Anne Borg (som også er med på bildet øverst) og SINTEFs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv. 

En viktig felles tråd i budskapet bra både de som holder på å utvikle Manulab og fra deltagere både fra både private og offentlige støttespillere, er at digitalisering og klima og bærekraft er helt avgjørende forutsetninger i den omstillingen vi er inne i. Mer om denne omstillingen, og om Manulabs bidrag til å være med på å forme fremtidens vareproduserende industri, kan man lese om på Manulags egne nettsider her.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar