tirsdag 19. november 2019

Wales til EM igjen

Det er heldigvis ikke bare store land som kvalifiserer seg til EM i fotball. Lille Wales med bare 3 millioner innbyggere er nok en gang klare for mesterskap etter kveldens seier 2-0 over Ungarn i Cardiff. I forrige EM i 2016 kom Wales helt til semifinale.

Små fotballand er ofte avhengige av noen få store stjerner for å lykkes. I Wales handler det om Gareth Bale som til daglig spiller i Real Madrid og Aaron Ramsey som avgjorde dagens kamp mot Ungarn med to mål, og som nå spiller i Juventus. I 2016 var han i Arsenal.

Ramsey og Bale har det problemet at begge ofte er skadet.De har ikke spilt landskamp sammen på over et år, og det så lenge mørkt i kvalifiseringen, men med begge på laget skjer det gjerne noe magisk. Og med en ny utgave av Ryan Giggs i Daniel James fra Manchester United så tror jeg Wales kan nå langt igjen. Kanskje Manic Street Preachers bør skrive en ny fotballsang også.

Ellers kan vi konstatere at både Sverige, Danmark og Finland er kare for EM, mens Norge må spille om en ledig plass i mars. Verken Wales eller de nordiske landene blant favorittene til å vinne EM. England, Belgia og Tyskland virker sterke. Og både Nederland og Italia har kommet grusomt tilbake etter en kort pause fra toppnivået. Det er bare å glede seg.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar