mandag 13. februar 2023

Super Bowl halftime show: Rihanna

I finalen i går i det store mesterskapet for de som spiller fotball med avlang ball, Super Bowl, vant Kansas City Chiefs en spennende og jevnspilt kamp mot Philadelphia Eagles. For noen er det imidlertid ikke sporten, men pausen som viktigste. Da er det gjerne et forrykende show i 12-15 minutter med en av verdens støste artister. Og i år var den Rihanna som dro igjennom kortversjoner av flere av sine største hits.

Superbowls har vi hatt siden 1967, men frem til tidlig 1990-tall skulle det være "marching bands", musikkkorps, som spilte. Men i 1993 ble Michael Jackson invitert til å ha show. Noen år har det vært flere artister etter hverandre, men vanligste nå er å ha en stor stjerne som fyller hele pausen.  Fra 90-tallet og frem til i dag har det blant annet vært blant annet Paul McCartney, Diana Ross, U2, Rolling Stones, Prince, Bruce Springsteen, Beyonce, Coldplay, Kate Perry og Lady Gaga. Og Madonna selvfølgelig, med et fantastisk show i 2012. 

Men når det gjelder spektakulær fremføring var det vel et historisk høydepunkt i år, med Rihanna og hennes dansere på svevende plattformer høyt oppe i luften. Normalt ville jeg lagt inn selve YouTube-videoen her i bloggen, slik jeg gjør med andre musikkvideoer. Men det har NFL, fotballforbundet sperret for, så derfor lenker jeg til Rihanna på Youtube i stedet.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar