søndag 16. januar 2022

Radiohead: Creep

Etter to helt strålende coverversjoner av Radioheads "Creep" er det nødvendig å hente fram originalen. For å ha noe å sammenligne med selvfølgelig, men først og fremst fordi den er bra. "Creep" kom i 1992, var Radioheads første singel, og ble så populær og så definerende for bandet videre i karrieren at den ble en form for målestokk. Etter hert som alt ble sammenlignet med "Creep" ble de litt lei, og sluttet å spille den på konsertene. Siden Radiohead ikke er noen one-hit-wonder, og heller ikke noe typisk singel-band, har i grunnen det gått helt fint. Men den fortjener å bli hentet frem av og til:

1 kommentar :

  1. Hausten 97 (eller våren 98?) var eg i militæret på Jørstadmoen og fekk tak i ein billett til Radiohead på Rockefeller. Dette var på OK Computer-turneen.

    Tidleg i konserten sa Thom Yorke at dette var ikkje heilt det dei var vant til no, hadde stort sett vore stadionkonsertar på dei den siste tida. For så å sette i gong ein heilt fantastisk konsert, og Creep var så rå der dei definarande gitarriffa sat som rifleskot.

    SvarSlett