lørdag 10. desember 2022

VM-kvartfinale England-Frankrike

Nå er det klart for den virkelige styrkeprøven. England har tidvis imponert, men nå kreves det spill på et helt annet nivå når det er semifinaleplass som står på spill. Og motstander er Frankrike som er regjerende mester, en av forhåndsfavorittene, og har levd opp til forventningene. Spesielt Kylian Mbappe som har overbevist stort i angrep. England kommer til å slite med han.

Men så er det dette med at "cup er cup". I går tapte Brasil mot Kroatia etter ekstraomganger og straffer, mens et annet lag som har imponert, Argentina, gikk videre med et nødskrik. Også da etter ekstraomganger og straffer (Nederland har er en enda mer elendig straffestatistikk i VM og EM enn England og har så vidt jeg vet aldri vunnet en straffekonkurranse). Det betyr at Neymar er ute, Messi er med, mens det avgjøres i dag om Mbappe og Ronaldo får spille flere kamper.

Når det gjelder fotballsanger er det ikke så mye nytt å melde. Kanskje det blir anledning til å se på Argentinas hyllester til Maradona og Messi. Men i dag er bidraget en typisk engelsk måte å lage nygammel fotballsang. Man spiller inn en låt basert på en gammel klassiker, i dette tilfelles "Do They Know it's Chrismas" med en ny tekst og lar eventuelle inntekter gå til et veldedig formål, i dette tilfelles mat til folk i England som er rammet av høye mat og energipriser.  Her er "Englands Time" med en gjeng som er til vanlig er kjent for å heie på og lage låter som støtter Leeds United.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar