torsdag 29. desember 2022

Nesten nattog London-Berlin

Det har ikke vært lett å være jernbaneentusiast i Storbritannia den siste tiden, med streiker og en hel del andre problemer. Men The Guardian mener at det er lys i tunellen. Europas satsing på jernbane gjør at britene får noe å se frem til, i hvert fall hvis de skal forlate landet og reise videre i Europa.

Skal man reise langt er fly gjerne favorittreisemåten. Selv om togene går fort blir det mange timer å sitte stille. Nattog derimot er veldig konkurransedyktige fordi man da bruker timene til noe man må gjøre uansett: å sove. Og gradnyheten The Guardian er opptatt av nå er den nye nattogstrekningen mellom Brussel og Berlin som skal åpen i mai.

Eurostar ble aldri den høyhastighetsforbindelsen nedover i Europa som entusiastene i UK drømte om, men til Brussel kommer du fra London med Eurostar på bare to timer. Og når det i mai åpnes en ny natttogstrekning Brussel-Berlin kan man reise fra St Pancras i London på ettermiddagen, bytte tog i Brussel og ankomme Berlin med en god frokost på toget tidlig neste morgen. I følge artikkelen vil en plass i en sovevogn koste fra € 109. Det høres ut som et godt alternativ til å fly om kvelden og overnatte på et hotell i Berlin for å rekke et tidlig møte.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar