lørdag 3. september 2022

Beatles covere (4) Stevie Wonder: We Can Work It Out

Etter en oppstart på denne spalten preget litt av innfallsmetoden og at jeg kom på noen sanger med band jeg kan litt om, er det på tide å justere strategien. Beatles covere er jo et massivt fenomen og på nettet finner man massevis av lister over de 20 beste Beatles-coverne, de 50 beste Beatles-coverne, ja, til og med historiens 100 beste Beatles covere finnes det lister om.

Strategien heretter vil derfor være å omtale versjonene som er i toppen av noen slike lister først. Og så gå mer inn i bortgjemte perler og mer obskure ting etter hvert. Det kunne vært omvendt, men dette handler tross alt om The Beatles. Dagens bidrag er derfor en stor cover-klassiker, Stevie Wonders "We Can Work It Out" som kan ga ut på album i 1970 og som er en cover av den Paul McCartney komponerte sangen som kom i 1965, da som en såkalt dobbel a-side med "Day Tripper". Jeg tror dette var historiens første dobbel-a-side, som kom i stand fordi bandet ikke klarte å bestemme seg.  Og i nøden blir det innovasjon,

Klippet er fra en hyllest til The Beatles i det hvite huset i Washington mange år senere i 2010 med Barack Obama og Paul McCartney på første rad. God stemning:

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar