lørdag 30. august 2008

"Predicting the next 5000 days of the web"

Et utrolig morsomt nettsted jeg fikk et tips om nylig er "TED - Ideas worth spreading". Et videonettsted der målet er å bygge opp en samling av verdens beste foredrag med verdens beste foredragsholdere. Og det er faktisk veldig morsomt å lete rundt her.

Dette er et godt eksempel på hvor utrolig raskt internett har utviklet seg både i omfang, i båndbredde og i kvalitet på tjenestene. For det er bare 5000 dager siden world wide web ble tatt i bruk. Til å begynne med hadde vi analoge telefonmodemer som flyttet noe sånt som 14 kilobits i sekundet. I dag går et typisk hjemmeabonnement 1000 ganger raskere og lar oss streame video og tv-programmer. Og ikke minst kan vi gjøre stadig flere ting interaktivt og i sanntid.

Ting har skjedd utfolig fort. Men hva vil skje de neste 5000 dagene? Kevin Kelly, tidligere redaktør i Wired har noen spennende synspunkter. Jeg synes særlig synspunktene hans på hvordan informasjon etter hvert vil kobles sammen på tvers av maskiner og applikasjoner i et "semantisk web" spennende. Det gir grunn til å tro at utviklingen av kan gå enda fortere de neste 5000 dagene.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar