onsdag 15. august 2018

Lavere utslipp av klimagasser

De norske utslippene av klimagasser fortsetter å gå ned. De foreløpige tallene for 2017, som nettopp er offentliggjort av Statistisk Sentralbyrå, viser at utspillene er 1,7 prosent lavere enn i 2016. Og utslippene av klimagasser i 2016 var lavere enn i 2015. Nedgangen kommer selv om det er vekst i norsk økonomi.

Grafen over er hentet fra nettstedet Energi og Klima som skriver om de oppdaterte utslippstallene. Den viser at utslippene på 52,4 millioner tonn CO2-ekvivalenter er det laveste siden 1995. De skriver dette om årsaken til at utslippene nå går nedover:

"Utslipp fra veitrafikken i Norge ble redusert med hele 9,6 prosent i 2017 sammenlignet med 2016, og sto dermed for en stor del av den samlede nedgangen i utslipp. En viktig årsak var økt bruk av biodrivstoff. En annen faktor var nedgang i salget av fossil diesel. Innen olje- og gassutvinning var det noe lavere utslipp, og et kutt ble også registrert i innenriks luftfart og sjøfart. Utslippene økte noe innen industri og energiforsyning."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar