fredag 25. mars 2016

Bortgjemte musikalske perler (45)

Det spilles inn lassevis med gamle og nye julelåter, og en og annen låt som feirer nyttår, men er det noen som synger om påske? Jeg kommer ikke på særlig mange, men her er i hvert fall The Associates med "Tell Me Easter's on Friday":



For de som er opptatt av slikt er det viktig å nevne at dette er albumversjonen av sangen fra "Fourth drawer down" og ikke singelversjonen. Men siden The Associates er et band fra tidlig 80-tall som sannsynligvis og dessverre har gått i glemmeboken hos de aller fleste, er det viktigere å minne om hvor bra de var. Bandet kom fra Skottland og bestod av to frontfigurer, Billy Mackenzie med sin veldig distinkte vokal og Alan Rankine som var like særegen på gitar.

David Bowie var en åpenbar inspirasjonskilde og den førte singelen de spilte inn var David Bowies "Boys Keep Swinging" i 1979, uten tillatelse og rett etter at Bowie selv hadde sluppet den. Det førte til at de fikk oppmerksomhet og platekontakt og hadde et album og et par singler inne på de britiske hitlistene i 1981-82 (sjekk denne videoen med "Club Country" fra Top of the Pops) men de fikk aldri det helt store gjennombruddet kommersielt, og de to frontfigurene skilte lag. Men som inspirasjonskilde for andre dystre og svartkledde post-punkere hadde de stor betydning.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar