torsdag 19. april 2012

Bortgjemte musikalske perler (4)

Redemption Song er en av Bob Marleys flotteste og mest kjente sanger, og definitivt ikke spesielt bortgjemt. Den kom ut i 1980 på albumet "Uprising" og som singel. På dette tidspunktet hadde Marley fått sin kreftdiagnose og var opptatt av de store eksistensielle spørsmålene. Han døde i mars 1981, mindre enn et halvt år etter at albumet kom ut.

Sangen er selvsagt også blitt covret en rekke ganger, med vekslende suksess. Blant de som har gjort en bra versjon er Joe Strummer, den tidligere vokalisten i the Clash, som faktisk er med på to ulike, men bra versjoner av sangen. Den ene er på Joe Strummer and the Mescaleros album Streetcore som kom ut i 2002 (her er en video av den versjonen av sangen). Men den beste og mest bortgjemte versjonen er på videoen under:



Den er spilt inn av Johnny Cash og Joe Strummer og finnes bare på Unearthed, en samleboks med fem CDer Johnny Cash-materiale, i hovedsak ikke tidligere utgitt materiale fra "American-innspillingene". Den kom i november 2003, rett etter at både Johnny Cash og Joe Strummer var gått bort. Jeg blogget om samleboksen Unearthed sommeren 2009 og skrev da at "bedre enn dette blir det ikke". Det er mange grunner til det, men en av de viktigste er denne helt spesielle duetten som man ikke finner noe annet sted. Unearthed er produsert av Rick Rubin, som også produserte de seks albumene i American Recordings-serien.. Samme Rick Rubin er også med og spiller melodika og piano på Joe Strummer and the Mescaleros versjon av Redemption Song.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar